Sirkesiz Limonsuz Kornişon Turşusu

Sirkesiz Limonsuz Kornişon Turşusu Yapılışı :

Sirkesiz limonsuz kornişon turşusu yapımı için; öncelikle 1 kilo kornişon salatalığı bol su içinde iyice yıkayıp, suyunu süzün. Ardından kornişon salatalıkların uç kısımlarını hafifçe kesin.

Acılı Kornişon Turşusu Nasıl Yapılır? Acılı Kornişon Turşusu Nasıl Yapılır?

Diğer tarafta 2 adet 1 litrelik kavanozların tabanına ayrı ayrı olacak şekilde 6 adet kuru nohut, yarım çay kaşığı kişniş tohumu ve yarım çay kaşığı karabiber tohumu koyun. Nohut, turşunun hızlı bir şekilde olgunlaşmasını sağlayacaktır. Ardından kavanozlara 3 er diş sarımsak ekleyin. Daha sonra kavanozlara kornişon salatalıkları eliniz ile düzgün bir şekilde sıkıştırarak, doldurun. Biz tarifte 1 litrelik 2 adet kavanoz kullandık.

Malzemeleri kavanozlara yerleştirdikten sonra her bir kavanozun üzerine 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu koyun. Mutlaka kaya tuzu kullanın. Sofralık tuz, turşunun yumuşamasına neden olur. Son olarak kavanozlara kornişon salatalıkların üzerine çıkana kadar soğuk içme suyu dökün. Kullanacağınız suyun da mikroplardan arınmış olduğundan emin olmak için kullanmadan önce kaynatıp ardından soğutursanız daha iyi olacaktır. Turşuların hava ile temasını kesmek için kavanozun en üstüne 2-3 adet salamura yaprak ya da asma yaprağı yerleştirin. Salamura yaprak yerine kereviz yaprağı, dereotu ya da maydanoz da koyabilirsiniz. Kavanozların kapaklarını 2 geri 1 ileri olacak şekilde sıkıca kapatın. Kavanozları 3-4 kere alt üst edip, tuzun erimesini sağlayın. Mutlaka yeni konserve kapağı kullanın. Kavanozunuzu ve kapakları kullanmadan önce sterilize edip, temiz olduğundan emin olun.

Gerçek Turşu Budur! Asla Erimez, Hep Kütür Kütür Kalır : Sirkesiz Limonsuz Kornişon TurşusuGerçek Turşu Budur! Asla Erimez, Hep Kütür Kütür Kalır : Sirkesiz Limonsuz Kornişon TurşusuGerçek Turşu Budur! Asla Erimez, Hep Kütür Kütür Kalır : Sirkesiz Limonsuz Kornişon TurşusuGerçek Turşu Budur! Asla Erimez, Hep Kütür Kütür Kalır : Sirkesiz Limonsuz Kornişon TurşusuGerçek Turşu Budur! Asla Erimez, Hep Kütür Kütür Kalır : Sirkesiz Limonsuz Kornişon TurşusuGerçek Turşu Budur! Asla Erimez, Hep Kütür Kütür Kalır : Sirkesiz Limonsuz Kornişon Turşusu

Hazırladığınız sirkesiz limonsuz kornişon turşusunu güneş almayan serin bir yerde 15-20 gün bekletin. Kavanozların altına mutlaka bir tepsi koyun. Çünkü fermente oldukları için turşular dışarı birkaç gün su akıtabilir. Aynı zamanda bu süreç içerisinde turşu suyu bulanıklaşacak, rengi sararacaktır. Bu, laktik asit fermantasyonunun başladığını ve turşunuzun olmaya yakın olduğunu gösterir. Turşunuzu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Probiyotik Turşu Kurmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Turşunuzu kaynar su ile yapmayın. Soğuk veya oda sıcaklığında, bekletilmiş klorsuz içme suyu kullanın.

Sirke veya limon tuzu eklemeyin. Bu asitler doğal fermantasyonu ve faydalı bakteri oluşumunu engeller.

Mutlaka kaya tuzu kullanın. Sofralık tuz, turşunun yumuşamasına neden olur. Tuz oranını doğru ayarlayın. Ortalama 1 litre suya 2 yemek kaşığı kaya tuzu koyabilirsiniz. Tuzun az olması turşuyu bozar, çok olması fermantasyonu yavaşlatır.

Turşunun hızlı bir şekilde olgunlaşması için her kavanoza birkaç adet kuru nohut koyun. Nohut, fermantasyonu hızlandıran doğal enzimler içermektedir.

Turşu için kullanacağınız kavanozları ve kapakları kullanmadan önce mutlaka kaynar suda sterilize edin. Yeni kapak kullanmaya özen gösterin. Kavanozların kapağını sıkıca kapatın. Çünkü hava alan kavanoz, zararlı bakteri üretebilir.

Turşunuzu güneş almayan serin bir yerde 15-20 gün bekletin. Bu süreçte ilk birkaç gün turşunuz gaz çıkaracaktır. Kavanozun kapağını hafifçe açıp gazı dışarı salın.

Probiyotik Turşu Nedir?

Probiyotik turşu; sirke veya limon tuzu gibi dışarıdan asit eklenmeden, tamamen geleneksel fermantasyon yöntemiyle kurulan turşudur. Bu, turşunun en doğal ve sağlıklı halidir. Gerçek probiyotik turşu, genellikle sadece tuz ve su ile uzun sürede kurulan, suyu bulanıklaşmış turşudur.

Sirkesiz Limonsuz Kornişon Turşusu Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda30 dakika gerekmektedir. Bu sürenin30 dakikası da hazırlık süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 2 büyük boy kavanoz sirkesiz limonsuz kornişon turşusu içindir.

Afiyet olsun

Bu Tarifin Videolu Anlatımı da Var! Hemen Aşağıdan İzleyebilirsiniz:


Başa dön tuşu