Kabak Halkası

Kabak Halkası Yapılışı :

Kabak halkası yapımı için; öncelikle 2 adet orta boy kabağın kabuğunu alacalı soyup, ortadan ikiye bölün. Kabakların iç kısımlarını bir kabak oyacağı ile çıkartın. Ardından kabakları orta incelikte olacak şekilde halkalar halinde dilimleyin. İsteğe göre kabakları halkalar halinde kesip, her kestiğiniz kabakların ortalarını bir kurabiye kalıbı veya şişe kapağı yardımıyla çıkararak halka şeklini verebilirsiniz. Tarifte kullandığımız su bardağı ölçüsü 200 ml dir. Çay bardağı ölçüsü 110 ml dir.

Soğan Halkası Nasıl Yapılır?

Diğer tarafta derin bir kase içine 1 su bardağı dolusu un, yarım çay bardağı nişasta, 1 buçuk çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kimyon ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber koyup, çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırın. Ardından malzemelerin üzerine 1 şişe soğuk maden suyunu azar azar dökün. Tel çırpıcı yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Karışımın kıvamı yoğun akışkan olacaktır. Eğer gerekirse 1-2 yemek kaşığı kadar un ekleyebilirsiniz. Son olarak hazırladığınız tempura sosu kabak halkalarının üzerine dökün. Tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlayın. Kabak halkalarının her tarafının eşit şekilde kaplandığından emin olun.

Daha sonra orta boy hafifçe derin bir tava içine sıvı yağ koyup, iyice ısıtın. Harca buladığınız kabak halkalarını tek tek alıp, iyice ısıttığınız yağın içine koyun. Halkaların birbirine yapışmamasına özen gösterin. Her iki tarafı altın sarısı rengini alana kadar güzelce kızartın.

Bu Tarif Lezzeti İle Damak Çatlatır, Keşke Daha Önce Yapsaydım Dedirtir : Kabak HalkasıBu Tarif Lezzeti İle Damak Çatlatır, Keşke Daha Önce Yapsaydım Dedirtir : Kabak Halkası

Kızarttığınız kabak halkalarını havlu kağıt serili bir tabak üzerine koyup, yağlarının süzülmesini sağlayın. Daha sonra beklemeden sıcak olarak servis edebilirsiniz. Dilerseniz kabak halkasının yanına sarımsaklı yoğurtlu bir dip sos hazırlayabilirsiniz.

Kabak Halkası Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda35 dakika gerekmektedir. Bu sürenin25 dakikası hazırlık,10 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 4 kişilik kabak halkası içindir.

 Afiyet olsun

Yanına Başka Ne Gider?

Bu Tarifin Videolu Anlatımı da Var! Hemen Aşağıdan İzleyebilirsiniz:


Başa dön tuşu